vineri, 2 septembrie 2016

Ateliere de istorie urbană la Casa Filipescu-Cesianu


În perioada 14 iulie - 1 septembrie au participat 183 de copii și membrii ai familiei sau îndrumători, înregistrându-se o medie de 20 de beneficiari/ 9 ateliere organizate la Casa Filipescu-Cesianu, în cadrul „Vara Istoriei pe Calea Victoriei” al Muzeului Municipiului București.


Timp de opt săptămâni, în fiecare joi, în intervalul orar 10.00-12.00, în grădina Casei Filipescu-Cesianu și în Lapidarium s-au desfășurat activități educative cu tematică variată, legată de istoria urbană și Parcul Carol I/Expoziția Generală Română. Au participat copii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani.

Actvitățile atelierelor au constat în: prezentări vizuale de aproximativ 10-15 minute, dialog cu copiii, urmate de activități practice (desen, colorare) după fișe de lucru. Participarea a fost gratuită, proiectul cultural beneficiind de finanțare de la Ordinul Arhitecților din România, din Timbrul Arhitecturii 2016.

De asemenea, pe timpul verii, au fost organizate și alte ateliere gratuite de istorie urbană în Grădina cu Artiști/Grădina Icoanei, în cadrul proiectului cultural „Parcul Carol I - 110 ani” co-finanțat de Ordinul Arhitecților din România, din Timbrul Arhitecturii 2016. Toți participanții au primit gratuit broșurile tipărite în cadrul proiectului, cu sprijinul financiar al Asociației Stindard.


Trainerul tuturor acestor activități a fost istoric Alina Havreliuc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu